Kā tikt galā ar vīrusa izraisītu nepatīkamo sajūtu, sāpēm kaklā un klepu ar Silvasept® original.

Kā tikt galā ar vīrusa izraisītu nepatīkamo sajūtu, sāpēm kaklā un klepu ar Silvasept® original.

Iestājoties gada aukstākajam un drēgnākajam laikam, nereti piezogas arī saaukstēšanās slimības. Īpaši pandēmijas laikā, vīrusi ir aktīvi evolucionējuši un radušas daudzas un dažādas vīrusu variācijas. Klepus, kņudoša, nepatīkama sajūta un sāpes kaklā ir daži no saaukstēšanās simptomiem. Ja klepošanas izraisītājs ir vīrusveida saslimšana, un tā izpaužas kā šķietami parasta saaukstēšanās, tas nemaina faktu, ka nemitīgi kņudošs un sāpošs kakls kā arī klepus ir būtisks diskomforts un nepieciešams ātri un efektīvi tikt ar to galā. 

Klepus attīra bronhus no daādiem kairinājumiem - gan tiem, kas iekļuvuši no ārpuses, gan no tiem, kas radušies bronhos iekaisuma rezultātā, piemēram, krēpām. Lai gan varētu šķist, ka klepus ir izplatīts saaukstēšanās simptoms, ne vienmēr ir tik viegli atrast īsto cēloni. Īslaicīgs klepus ir ļoti izplatīts simptoms, un pie katras ieklepošanās nav nepieciešams doties pie ārsta, tomēr ilgstošu, mokošu klepu un citus, ar to saistītos simptomus nedrīkst ignorēt, jo tas var liecināt jau par smagāku saslimšanu.

Ja komplektā ar klepu un nepatīkamu sajūtu kaklā, novērojama arī paaugstināta ķermeņa temperatūra, tas visticamāk saistīts ar vīrusa izraisītu saslimšanu. Tādos gadījumos nepieciešams lietot daudz šķidruma – ūdens, zāļu tējas. Par iedarbīgākajām dabas veltēm tiek uzskatīti egļu pumpuri, pelašķi, piparmētras, Islandes ķērpji, liepziedi, u.c. 

Par akūtu vīrusinfekciju var signalizēt rīkles gļotādas iekaisums jeb faringīts. Šāda gadījumā novērojamas sāpes kaklā un nemitīga, kairinoša sajūta, kas klepojot, izraisa nākamo “klepus lēkmi” un neļauj apstāties. Šādos gadījumos pieaugušajiem, kā arī bērniem jau no trīs gadu vecuma, iesaka “mierinājumu” rast kakla sūkājamajās karamelēs. 

Bioloģiski aktīvs vielu komplekss, kas iegūts no Latvijas egļu skujām -  vērtība, ko sākt lietot uzreiz pie pirmajiem saslimšanas simptomiem.

Par skujkoku labvēlīgo ietekmi uz veselību cilvēki zinājuši jau sen – tās satur virkni bioloģiski aktīvu vielu, piemēram, hlorofilu, terpēnus un fitoncīdus. Jau izsenis skujas tautas medicīnā lietotas klepus, bronhītu, plaušu iekaisumu gadījumos. Pierādīts, ka skuju smaržai piemīt īpašība uzlabot pat garastāvokli un relaksēt. Latvijā no Latvijas egles (Picea abies) skuju zalena tiek ekstraģēts bioloģiski aktīvu vielu komplekss - Silbiol®, kur galvenā sastāvdaļa ir epimanools (dabisks un aktīvs terpēns). Izmantojot Latvijas mežu dziedinošo spēku, tas savu efektivitāti pierādījis tieši kakla iekaisumu, sāpju un diskomforta mazināšanā. 

Latvijas Valsts mežzinātnes institūts “Silava”, kas ar saviem pētījumiem zināms arī ārpus Latvijas robežām, ar skuju pārstrādes produktu pētniecību un to izstrādi sāka nodarboties jau 1950. gados. Vēlākos gados, ejot līdzi laikam – sekojot tendencēm tirgū, attīstot tehnoloģijas, tika izveidots AS “Biolat”. Šobrīd uzņēmums, apvienojot darbības jomas: zinātni, tehnoloģijas, rada cilvēka veselībai vērtīgus produktus. Pārmatojot vēsturiski uzkrātās zināšanas un tradīcijas, turpinot attīstīt tehnoloģijas un to izmantošanu ražošanas procesā, radies everlab®, kas spēj apmierināt mūsdienu cilvēka vajadzības pēc veselības veicināšanas produktiem, dodot iespēju nodrošināt veselīgu un harmonisku dzīvi līdzsvarā ar dabu.

Pēc ražotāja domām, ir būtiski īpaši šobrīd, ņemot vērā normālā cilvēka dzīvesveidu un notikumus pasaulē, ne tikai izglītot sabiedrību par vietējo zinātnieku radītajām bagātībām, bet arī ienest mūsdienu cilvēka vērtībām atbilstošus veselības produktus katrā Latvijas mājā.

Daudzi jau līdz šim iepazinuši karameles, kas satur no egles skujām iegūto ekstraktu – silbiolu. Latvijā ražotās karameles Silvasept® original ar Silbiol® saaukstēšanās gadījumos sniedz organismam nepieciešamo aizsardzību, lai uzvarētu cīņā ar vīrusiem un baktērijām. Savu efektivitāti tās pierādījušas īpaši kakla iekaisumu gadījumos. Būtiski tās sākt lietot pie pirmajiem saslimšanas simptomiem, lai bioloģiski aktīvais vielu komplekss Silbiol® spētu palīdzēt visefektīvāk. Tas palīdz nesaslimt ar gripu un ar citām saaukstēšanās slimībām, mazināt uzņēmību pret vīrusu un baktēriju infekcijām, kaklā un plaušās, kā arī kopumā uzturēt veselu augšējo elpceļu gļotādu aizsargfunkciju un reģenerāciju. Pierādīta gan antivirāla iedarbība pret gripas, rino, korono un adenovīrusiem, gan antibakteriāla iedarbība. Ne mazāk svarīgi - mazina arī saslimšanas iespēju un atvieglo slimības gaitu, ilgumu. Vienlaikus, aptur arī sekundārās infekcijas izplatīšanos pie augšējo elpceļu vīrusa saslimšanām. 

Šim, Latvijā ražotajam un jau sabiedrībā iecienītajam produktam ir daudz īpašību, kas ļauj nodrošināt elpceļu veselību visa gada garumā. Ne mazāk svarīgi, ka līdz pat piecām karamelēm dienā tās lietot var kā pieaugušie, tā arī bērni no trīs gadu vecuma. Sastāvā esošais skuju ekstrakts Silbiol® (0,210g), citronskābe, glikozes sīrups un cukurs padarīs to par patīkamu un iekaisušu kaklu un elpceļu ārstēšanas palīglīdzekli. 

Jūsu everlab® rūpēs par Jums, kad tas visvairāk nepieciešams.